Staročeské vepřové hody v Holešovicích

17. 03 2011 | V sobotu 19. března 2011 se budou v Pražské tržnici v Holešovicích konat první Josefské vepřové hody. Pražané budou moci oslavit svátek všech Josefů dobrým jídlem a současně vychutnat atmosféru pravé české zabijačky od skutečných mistrů uzenářů.

„Josef je jedno z nejfrekventovanějších českých jmen a na Josefa se dříve v Praze konali tradiční oslavy, poutě či posvícení. My jsme se rozhodli tuto tradici připomenout a spolu s Pražany oslavit svátek Josefa dobrým jídlem a pitím. A že právě vepřové hody jsou tím pravým svátečním menu, dokládá nejen loňská úspěšná zabíjačka v Pražské tržnici, ale také ohromný zájem široké veřejnosti o domácí čerstvé uzeniny, které s oblibou nakupují na Holešovických farmářských trzích,“ uvedl zástupce starosty Prahy 7 Josef Neuberg.

Milovníky vepřového čeká bohatý program s ukázkou klasické řeznické a uzenářské výroby, domácí udírnou a prodejem zabijačkových pochoutek. Uzenáři provedou návštěvníky celým procesem staročeské zabijačky, konkrétně bude k vidění bourání vepřových půlek, výroba jaternic, jelit, tlačenek, ovaru, zabijačkové polévky nebo uzení domácích klobás.  Vše bude doprovázet odborný výklad uzenářů.

Pro hladové návštěvníky bude připraven gastro stan, ve kterém si budou moci vychutnat zabíjačkové speciality a zapít je výborným pivem. Nebude chybět ani staročeská hudba a atrakce pro děti.

Josefské vepřové hody se konají na hlavním náměstí Pražské tržnice v Holešovicích v sobotu 19. Března 2011 od 8:00 do 14:00 hodin.

www.praha7.cz

.

Speciály

Naše magazíny