Praha 7 otevřela zrekonstruované dětské hřiště v ul. U Sparty

Ve čtvrtek 27. června 2013 se uskutečnilo slavnostní otevření zrekonstruovaného dětského hřiště v ul. U Sparty. Na plánování výsledné podoby hřiště se v rámci veřejných projednání podílela rovněž širší veřejnost. 

„Naším záměrem bylo dát občanům sedmé městské části k dispozici další příjemný a moderně řešený prostor, kde budou moci trávit čas s dětmi. Považuji proto za důležité, že se na uspořádání hřiště a zejména na výběru herních prvků podíleli právě ti, kteří jej budou nyní využívat,“ uvedl zástupce starosty Prahy 7 Josef Neuberg. 
 
Projekt nového dětského hřiště radnice sedmé městské části připravila v rámci programu „Praha 7 – Místo pro život“, který probíhá v souladu s iniciativou Místní agenda 21. 
 
Dětským návštěvníkům zrekonstruované hřiště nabízí řadu nových herních prvků, například dřevěný vláček, lanovou prolézačku, domeček se skluzavkou, uzavírací pískoviště, kolébačky a další. Hřiště získalo také nové osvětlení a toalety, byly zde instalovány nové lavičky, koše, pítko či stojan na kola. Došlo zde rovněž k revitalizaci zeleně, instalaci závlahového systému a novému oplocení.
 
„Zaměřili jsme se také na snadný a bezpečný přístup dětí i rodičů s kočárky. Došlo k bezbariérové úpravě chodníku na nároží a u vchodu na hřiště byl vysazen mys s bezbariérovou úpravou a zábradlím pro bezpečný přechod dětí,“ doplnil zástupce starosty MUDr. Tomáš Kaštovský. 
 
Náklady na rekonstrukci dětského hřiště včetně příslušenství vyšly na 7,1 mil. Kč. Praha 7 obdržela dotaci od hl. m. Prahy ve výši 1 mil. Kč, další 1 mil. Kč poskytla Nadace ČEZ.