Martina Kokyová byla zvolena nejsympatičtější účastnicí soutěže MISS ROMA INTERNATIONAL 2010

Ocenění veřejnosti i odborné poroty Miss Sympatie si z mezinárodní soutěže o romskou královnu krásy odnesla vítězka MISS ROMA PRAHA 2010 Martina Kokyová (20 let). Finálový večer se uskutečnil v pátek 9. července 2010 v makedonském hlavním městě Skopje. Martina Kokyová se prestižní soutěže MISS ROMA INTERNATIONAL 2010 zúčastnila v návaznosti na své vítězství v letošní pražské volbě romské královny krásy MISS ROMA PRAHA. Tuto soutěž již osmým rokem ve spolupráci s odborníky v oblasti národnostních menšin a zástupci romské komunity pořádá Městská část Praha 7.

Martina Kokyová se prestižní soutěže MISS ROMA INTERNATIONAL 2010 zúčastnila v návaznosti na své vítězství v letošní pražské volbě romské královny krásy MISS ROMA PRAHA. Tuto soutěž již osmým rokem ve spolupráci s odborníky v oblasti národnostních menšin a zástupci romské komunity pořádá Městská část Praha 7.  Svým rozsahem a zaměřením se jedná o ojedinělý projekt, do nějž se zapojují soutěžící i veřejnost z celé Prahy. Radnice sedmého pražského obvodu vítězce MISS ROMA PRAHA tradičně zajišťuje účast na MISS ROMA INTERNATIONAL, kde bývají jediné české zástupkyně zpravidla velice úspěšné. V letech 2007 a 2009 v této soutěži dokonce senzačně zvítězily.

„Nebývalé úspěchy českých finalistek mezi soutěžícími z řady evropských zemí zřetelněji vypovídají o kvalitě a vysoké úrovni soutěže MISS ROMA PRAHA. Během dlouhodobé přípravy i samotné účasti v pražské soutěži dívky získávají řadu cenných zkušeností, které potom dokáží využít v mezinárodní konkurenci. Martině Kokyové k zisku titulu Miss Sympatie srdečně gratuluji, řekla starosta MČ Praha 7 Marek Ječmének.

Soutěž MISS ROMA INTERNATIONAL pořádá makedonská televizní stanice TV BTR National. Letos se uskutečnil již 18. ročník, kterého se zúčastnily soutěžící z 13 evropských zemí. Vítězka MISS ROMA PRAHA se této mezinárodní soutěže zúčastnila pošesté.

O ocenění Miss Sympatie rozhoduje vedle odborné mezinárodní poroty také široká veřejnost, kdy diváci mohou hlasovat pro nejsympatičtější dívku během přímého přenosu a předcházejícího dne, kdy jsou v televizi promítány jejich medailonky. Letošní vítězkou hlavní soutěže se stala reprezentantka Bosny, kterou dekorovala loňská královna krásy Tereza Zámková. Druhé místo obsadila soutěžící ze Slovenska a  2. vicemiss se stala zástupkyně Makedonie.

www.praha7.cz